Yrityslahjakauden ABC

Lahjakausi käy yrityksissä kuumimmillaan ja monessa organisaatiossa mietitään, mikä olisi paras tapa muistaa omaa henkilöstöä ja yhteistyökumppaneita. Lahjanhankintaa kannattaakin miettiä huolella, sillä se osoittaa että arvostaa lahjansaajaa. Ajatuksella hankittu lahja muistetaan.

Meillä Delicardilla on jo 20 vuoden kokemus aiheesta, joten keräsimme alle muutamia huomioita yleisistä ongelmista ja kysymyksistä, joihin törmäämme joka vuosi.

Päätä lahjabudjetti ja mieti kokonaiskustannukset

Lahjabudjettia miettiessä tulee ottaa huomioon kaikki jakamisen kulut. Kympin viini saattaa muuttua nopeasti huomattavasti arvokkaammaksi, jos pulloja kiikutetaan jouluruuhkassa työajalla taksilla ympäri kaupunkia. Tosin, lahjansaajalle se on yhä se sama viini. Myös lahjojen pakkaaminen on kustannus ja vie työaikaa. Usein käykin niin, että kaikki kulut huomioon otettuna budjetti menee yli sovitun rajan.

Toimi ajoissa ja vältä turha joulustressi

Moni yrityslahjojen ostaja käyttäytyy joulumuistamisten kanssa kuten siviilissä. Asia tulee ajankohtaiseksi vasta viime tingassa ja stressi on sen mukainen. Koska muistaminen on usein kuitenkin agendalla, on parempi toimia ajoissa. Lahjansaajakin arvostaa ajoissa saatua lahjaa – se antaa hyvän mielen ja lisäenergiaa tehdä vuosi kunnialla loppuun.

 

Ajattele lahjansaajaa

Juuri oikean lahjan löytäminen koko firman henkilöstölle tai yhteistyökumppaneille on ikuinen päänvaiva. Vaikka itse pitäisikin kotimaisesta muotoilusta tai oopperasta, ei se välttämättä ole kaikkien mieleen. Yhä suositumpi onkin lahja, joka antaa saajalleen mahdollisuuden itse valita haluamansa vaihtoehdon.

Panosta laatuun

Kun muistat ihmisiä yrityksenne nimissä, haluat tehdä erityisen hyvän vaikutuksen. Siksi laatuun panostaminen on aina hyvä idea. Kannattaakin miettiä, onko valittu lahjasumma suuri investointi ja kuluerä – vai pieni hinta lahjansaajan hyvästä mielestä sekä mielikuvasta sinua ja yritystäsi kohtaan. Tyylikäs lahja on kaunis ele ja osoittaa, että arvostat toista.

 

Mieti miten lahjat jaetaan

Asiakkaita on usein ympäri Suomea ja ulkomaita. Lahjojen lähettäminen on oma vaivansa, kuten myös niiden noutaminen saapumispisteestä. Etenkin omalle henkilöstölle lahjat on hyvä jakaa niin, että mahdollisimman moni voisi olla samaan aikaan paikalla. Samalla on luonteva paikka kiittää tehdystä työstä.

Voimmeko auttaa

Mietityttääkö vielä lahjan hankita, tai haluaisitko apua sopivan vaihtoehdon löytämiseen? Autamme Delicardilla mielellämme sinua – sillä jokaisella meistä on joulun alla muutakin tehtävää ja muistettavaa. Ota yhteyttä niin jutellaan lisää!

(09) 7594 2848

heikki.pirnes@edenred.com

Tutustu Delicardiin täällä.