Työmatkaetu liikuttaa - Täällä voit etuasi käyttää

Tarjoaako työnantajasi sinulle työmatkaetua? Onneksi olkoon, työnantajasi tukee samalla myös kestävää liikkumista sekä sinun hyvinvointiasi!

Tiesitkö, että julkisilla liikkuva ottaa esimerkiksi 2000 askelta enemmän päivässä kuin yksityisautoilija? Jo 30 minuutin kävely päivässä täyttää liikkumiselle asetetun terveyssuosituksen. Työmatkaa kannattaa siis tarkastella myös oman hyvinvoinnin näkökulmasta, ei vain pakollisena pahana.  

Kolme hyvää syytä suosia kestävää liikkumista:

  1. Voit hyödyntää työmatkat esimerkiksi töiden tekemiseen, lepäämiseen tai lukemiseen.
  2. Nostata askelmäärää jäämällä esimerkiksi aikaisemmalla pysäkillä pois. Lihasvoimin tehty työmatka ulkoilmassa parantaa vireystilaa ja keskittymiskykyä! Julkisilla liikkuva ottaa keskimäärin 2000 askelta enemmän kuin yksityisautoilija.
  3. Kun käytät julkista liikennettä, vältät stressin ruuhkassa ajamisesta sekä parkkipaikan löytymisestä.

Työnantaja voi tarjota sinulle 300 euroa työmatkaetua verovapaasti vuodessa. Huomaathan, että työmatkaetu on henkilökohtainen etu ja voit käyttää sitä henkilökohtaisen matkalipun esimerkiksi matkakortin lataamiseen.  

Edenredin Ticket Transport -kortteja vastaanottava verkosto kasvaa jatkuvasti ja voit käyttää etuasi tällä hetkellä seuraavissa toimipisteissä:

R-kioski

HSL:n toimipisteet

Matkahuolto

Stockmann palvelupisteet

Toivoisitko, että työnantajasi tarjoaisi työmatkaetua? Lähetä meille vinkki ja otamme työnantajaasi yhteyttä!