3 syytä tarjota lounas- ja liikuntaetua henkilöstölle

Työn luonne on muuttunut, eikä se ole enää aina tiettyyn aikaan ja paikkaan sidottu. Tämän takia myös työstä palautumista tulisi tapahtua jo työpäivän aikana. Työpäivän aikana olisikin tärkeä pitää pieniä mikrotaukoja sekä hieman pidempi tauko lounaan parissa. Myös henkilöstöliikuntaa tuetaan jo suuressa osassa yrityksiä, jopa yli 80 % työnantajista tukee henkilöstön liikkumista tavalla tai toisella.

Listasimme alle kolme faktaa sekä lounastauon palauttavista vaikutuksista, että syistä miksi henkilöstön liikkumista tuetaan yrityksissä. Joko teillä tarjotaan näitä kahta Suomen suosituinta etua?

 

3 faktaa lounastauon palauttavista vaikutuksista

  1. Tampereen yliopiston tutkimus on tarkastellut lounastauon vaikutusta pitkäaikaiseen jaksamiseen, työuupumukseen ja sen ehkäisyyn. Tutkijoiden tekemissä haastatteluissa paljastui, että lounastauon vaikutus näkyi vielä vuodenkin päästä ja salakavalasti hiipivä työuupumus ei pääse yllättämään niin helposti, kun työntekijät pitävät kiinni lounastauoistaan.
  2. Lounastauon pitäminen 4–5 kertaa viikossa edistää työhyvinvointia sekä vaikuttaa olennaisesti työssä jaksamiseen ja työtehoon.
  3. Ihanteellinen tauko on täysin irrallaan työn vaatimuksista ja herättää positiivisia tunteita. Lounastauko toimiston ulkopuolella kollegoiden kanssa vastaa hyvin tällaista taukoa.

 

3 syytä miksi työntekijöiden liikkumista kannattaa tukea

  1. Henkilöstöliikuntaa tukevat työnantajat näkevät, että keskeisimmät hyödyt liikunnan tukemisessa ovat henkilöstön työkyvyn ja -vireen ylläpitäminen, työhyvinvoinnin parantaminen sekä yleisen terveydentilan edistäminen. Enemmistön mielestä liikunnan tukeminen edistää myös työpaikan ilmapiiriä, sekä useampi kuin joka toinen näkee positiivisia vaikutuksia myös tuottavuuteen ja taloudelliseen tehokkuuteen.
  2. Ruotsalainen ylilääkäri ja konsultoiva psykiatri Anders Hansen on tutkinut liikunnan vaikutusta aivojen kehityksessä ja tutkimustulokset ovat huimia. Liikunnalla on mm. stressiä lievittävä vaikutus, se parantaa keskittymiskykyä sekä luovuutta ja vaikuttaa myönteisesti niin lyhyt- kuin myös pitkäkestoiseen muistiin.
  3. Suurin osa työntekijöistä kokee, että liikunta- ja kulttuuriedut lisäävät työhyvinvointia ja että niillä on hyvin tai melko suuri vaikutus mielikuvaan työnantajasta.

 

Työnantajalle helppo ja kustannustehokas keino tukea työntekijöidensä jaksamista on tarjota verotuettuja lounas-ja liikuntaetuja. Mikäli haluat tietää lisää etujen verohyödyistä, tutustu asiaan tarkemmin täällä.  

Edenredin valikoimasta löydät kolme vaihtoehtoista ratkaisua etujen tarjoamiselle: seteli, kortti tai mobiili. Edenred on myös ainoa työsuhdepalveluratkaisujen tarjoaja, jonka maksuvälineen voi lisätä Apple Payhin. Haluatko tietää lisää? Ota yhteyttä lomakkeen kautta!

 

 

Lähteet:

  • Hansen, Anders (2017). Aivovoimaa – Näin vahvistat aivojasi liikunnalla.
  • https://www.sjwop.com/articles/10.16993/sjwop.13/
  • https://storage.googleapis.com/valo-production/2017/09/henkilostoliikuntabarometri-2017-.pdf
  • Työsuhde-edut Suomessa -kyselytutkimus kohderyhmänä oli suomalainen työssäkäyvä aikuisväestö. Tutkimusaineisto on kerätty nettikyselynä Consumer Compassin tutkimuspaneelissa joulukuussa 2016. Lue tutkimustuloksista lisää täältä.