Lounasreportaasi: Kiasman näyttelyt ulottuvat jopa ruoka-annoksiin

Kiasma tarjoaa paitsi modernia taidetta, myös potentiaalisen lounaslokaation ydinkeskustassa. Museon estetiikka viehättää ja keskeinen sijainti sopii hyvin esimerkiksi business-lounastajille. Viikottainen lounaslista kootaan kahvilan esimiehenä toimivan Kiia Ohvon mukaan “jokaiselle jotakin” -periaatteella.

Hän kertoo myös, että lounaslistalla on omat yhtymäkohtansa näyttelytarjontaan. “Annoksemme ovat esteettisesti aika värikkäitä ja joskus tarjolla oleviin ruokalajeihin vaikuttavat myös meneillään olevat näyttelyt. Esimerkiksi nyt kun on ollut Ernesto Neton näyttely, on listalla ollut brasilialaisia ruokia.”

Nautimme lounasseuralaiseni rumpali Sami Nummelan kanssa punajuuripihvit, joissa on maukas feta-jogurttikastike. Kumpikin meistä on tilannut punajuurta riskillä siitä huolimatta, että se ei kuulu suosikkeihimme. Annos yllättää positiivisesti ja saa kiitosta molemmilta.

“Ei mitään pois näiltä pihveiltä, mutta hyvän jogurttikastikkeen kun laittaa niin voi syödä vaikka hiekkaa”, Sami toteaa.

Kuuntele podcast lounasreportaasista:

Lue lisää:

http://kiasmacafe.fi

Instagram:

@kiasmagram

@nivespics

#saminummela