Lounasreportaasi: Lähiruokaa ja skandinaavisia makuja Kolmos3lta

Kallion lounaseleganssia parhaimmillaan edustava Kolmon3n ylläpitää Kolmannella linjalla lähiruokaan perustuvaa ideologiaansa. Lounaslistalla seikkailevat kotimaiset raaka-aineet, esimerkiksi hauki ja muut luomukalat.

“Pyrimme käyttämään mahdollisimman tuoreita raaka-aineita ja liike-ideaamme kuuluu kiinteästi paikallisten tuotteiden ja suomalaisten sekä skandinaavisten makujen esittely”, ravintolapäällikkö Jussi-Matti Ahonen kertoo. “Myös taustalla soiva Radio Helsinki sopii hyvin tähän konseptiin.”

Valikoimme lounassaeuralaiseni elokuvaohjaaja Petri Luukkaisen kanssa listalta hauki wallenbergit appelsiinikastikkeessa. Tarjoilijan suositus: karitsa, ei sekään kuulosta huonolta, mutta kalamiehinä emme voi vastustaa hauen kutsua.

Kalapihvimäinen annos on miellyttävä ja kesäinen. Appelsiini tuo juuri oikealla tavalla sitrusta kokonaisuuteen olematta liian makea. Aterian loppupuolella puraisen vahingossa inhokkiani selleriä, mutta sekään ei harmita vaivattomasti svengaavan kala-annoksen tiimellyksessä.

Kuuntele podcast lounasreportaasista:

Lue lisää:

http://kolmon3n.com

Instagram:

@ravintolakolmon3n

@nivespics

@petriluuk