Lounasreportaasi: Afrikkalaisia makuja afrosoundien tahdittamana

Mäkelänkadun African Pots tarjoilee afrikkalaisia makuja vaihtuvan lounasbuffetin muodossa. Tällä kertaa olen yksin liikenteessä, mutta se ei haittaa, sillä heti astuessani ravintolaan sisään tunnelma on välitön ja lämmin. Afrikkalainen musiikki soi ja ravintolapäällikkö ja markkinointivastaava Richmond Gansah tervehtii minua iloisesti.

Lounaslistalta löytyy kamerunilaista eru-pinaattikastiketta, kokoosriisiä, linssikastiketta, paistettua ruokabanaania, maustettuja vihanneksia, kidney-papuja ja African Potsin hitiksi noussutta tomaattikastiketta. Päivän keittona on maapähkinäkeitto, johon kannattaa livauttaa hippunen erittäin vahvaa chiliä.

“Lounasmenu suunnitellaan sen mukaan, mikä asiakkaille toimii”, Gansah kertoo. “Uusista ruokalajeista tuotamme yleensä myös kasvisversion, sillä monet asiakkaistamme ovat kasvissyöjiä.”

Myös musiikki on tärkeässä osassa lounastunnelmaa luodessa. Gansahin kokoamat Afrosoundi-soittolistat ovat kuunneltavissa myös Spotifyssa: https://open.spotify.com/user/africanpots/playlist/0lT8vomJrlmFacw3TZVxl6 

Kuuntele podcast lounasreportaasista:

Lue lisää:

https://www.facebook.com/africanpots

Instagram:

@africanpots

@nivespics