Hokun teriyakilohessa maistuvat suomalainen saaristo ja havaijilainen katukeittiö

Kuva: Janne Simojoki

Ravintola Hokun teriyakilohi on jo käsite helsinkiläisten lounastajien, ruokatoimittajien ja muiden makuhifistelijöiden keskuudessa. Ai miksi? Koska annos itsessään ei yritä liikaa.

Maku

Hoku yhdistää havaijilaisen ruokakulttuurin aasialaisiin makuvivahteisiin. Kuulostaa eksoottiselta, mutta todellisuudessa maut ovat hyvällä tavalla perinteisiä. Teriyakilohessa maistuvat suomalainen saaristokesä, havaijilainen katukeittiö ja aasialainen etnisyys. On erittäin todennäköistä, että mielesi tekee nuolla lautaselta viimeisetkin marinadin rippeet — siitäkin huolimatta, että housujesi nappi on pamahtanut ilmaan jo aikoja sitten. Annoksessa on nimittäin kokoa.

Koostumus

Teriyakilohiannos rakentuu marinoidusta lohesta, riisistä, pikkelöidyistä vihanneksista sekä viher- tai perunasalaatista. Annos yhdistelee onnistuneesti rapeat, pehmeät, kypsennetyt ja tuoreet elementit keskenään. Laatu ja rehellisyys paistavat koostumuksen läpi. Tämä jos mikä on herkuttelua hyvällä omallatunnolla — ja juuri tätä ihmiset odottavat ruoalta vuonna 2016. Wellness over fitness.

Ulkonäkö

Hokun lohiannos on ylivoimaisesti ravintolan instagrammatuin ruoka. Kyseessä on jo pari vuotta listaykkösenä paikkansa pitänyt annoslegenda, jonka helsinkiläiset tunnistavat maun lisäksi myös ulkonäöstä. Annos kutsuu syömään ja samalla sitä miettii, milloin lohi, riisi ja vihannekset itsessään läpäisivät some-seulan ilman filtteriä?

Tunnelma

Reilun parinkymmenen asiakaspaikan Hoku on intiimi ja lämminhenkinen kohtaamispaikka sekä bisneslounaille että vapaamuotoisille herkutteluhetkille. Ravintolan suosio on kiirinyt ja erityisesti lounasaikaan ovella käy kuhina. Sään salliessa pyydä lounaasi mukaan ja suuntaa lähimpään puistoon. Teriyakilohen taika ei taatusti hälvene kesäauringon alla nautittuna.

Info

Mikä? Ravintola HOKU

Missä? Merimiehenkatu 18, Helsinki

Mitä tarjoilee? Raikasta ja rehellistä aasialais-havajilaista fuusioruokaa

Milloin auki? Ma-pe 11-14.30 ja 17-22, la 14-22.30, sunnuntaisin suljettu

Mitä maksaa? Lounas 10-13e, päivällinen 23-27e