Cafe Gopalin buffetissa maistuu kaukainen Intia

Kasvisruokaa höystettynä lämpimällä kurkumalla ja paahdetulla kukkakaalilla 

Gopalin intialaisia ja itämaisia makuja yhdistelevä buffet on kuin vanhan ajan pitopöytä – mistään ei säästellä. Testipäivänä tarjolla on kolmea erilaista kasvispataa, linssipyöryköitä ja tulista pakoraa sekä runsautta pursuava lisukesalaattivalikoima. Leiväksi voi valita papadum-rieskaa, ruisleipää tai tuoreita sämpylöitä.

Itämaisista resepteistä huolimatta ruoissa maistuu rakkaus tuoreisiin ja kotimaisiin raaka-aineisiin – annoksista voi bongata kukkakaalia, pinaattia, perunaa ja muita kauden kasviksia. Täyteläinen makuelämys on juuri sen verran tulinen, että se jättää kitalakeen pienen poltteen.

Koostumus

Pehmeisiin pataruokiin upottaa lusikkansa mielellään. Vastapainoa pitkään hautuneille muhennoksille tuovat salaattipöydän rapeat raasteet, suussa napsahtelevat idut ja raikkaat salsat. Gopalin sämpylöitä tituleerataan Tampereen parhaiksi, eikä suotta: rapsakka kuori kätkee sisäänsä pehmeänä höyrävän taikinapilven, joka ei tarvitse edes voita kyytipojakseen.

Ulkonäkö

Buffetpöydästä annosta kootessa ruoan esillepanoon saa vaikuttaa itse. Vaikka ruokaa läiskisi lautaselle miten päin tahansa, ruokahalu herää, sillä kasviruoassa korostuvat sateenkaaren värit. Padat ovat kauniisti esillä lämpölevyjen päällä vanhalla rustiikkisella pöydällä, ja lautaset ovat intialaistyylisesti metallia.

Tunnelma

Lämminhenkinen sisustus tekee Gopalista keitaan, johon on rauhoittavaa pysähtyä kesken työpäivän. Keskustassa sijaitsevan toimipisteen seinillä on tamperelaisten taiteilijoiden taidetta, ja taustamusiikkina soi letkeä jazz. Lounasaikaan paikka onkin täynnä. Ruokailijat vaihtelevat kompuroivista taaperoista virkapukuisiin jakkunaisiin.

Info

Mikä? Cafe Gopal
Missä? Kolme toimipakkaa Tampereella: Kuninkaankatu 15; Ilmarinkatu 16 ja Rongankatu 6
Mitä tarjoilee? Intialaistyyppistä kotiruokaa
Milloin auki? Ma–pe 11–18, la 10–17, sunnuntaisin suljettu
Mitä maksaa? Ruoka-annos punnitaan vaa’alla ja hinta määräytyy painon mukaan